Nigeria’s History Facts

These are few of basic facts you need to know about Nigeria:

  1. Who formed the first political party in Nigeria?
    Answer: Herbert Macaulay 
  2. What was the first political party in Nigeria?
    Answer: Nigerian National Democratic party (NNDP)
  3. What does the eagle in the Nigerian coat of arm represent?
    Answer: Strength
  4. What do the two horses on the Nigerian coat of arm represent?
    Answer: Dignity
  5. What was the black shield in the Nigerian coat of arm stand for?
    Answer: Nigerian’s fertile soil
  6. What does the white colour in Nigerian flag and for?
    Answer: Peace
  7. What does the green colour in Nigerian flag represent?
    Answer: Forests and abundant natural wealth of Nigeria
  8. Nigeria is divided into how many geopolitical zones?
    Answer: Six (6) geopolitical zones
  9. What was the first capital city in Nigeria?
    Answer: Calabar
  10. What is the capital of Nigeria Now?
    Answer: Abuja

You can take advantage of the fabulous service we provide at MultiTexter.com, as we have made how to send bulk sms, how to recharge for sms units online and how to buy or purchase phone contacts based on state, local government area or gender very easy and simple to understand.

You can sign up for an account for bulk sms and get started right away. For assistance, call 01-4539791 or support@multitexter.com.

You may also like...